piatok 2. februára 2018

Kožené topánky - výhody, ochrana, roztiahnutie

Nie je pochýb o tom, že kožené topánky sú skúškou času. Tento štýl obuvi zostáva v trende po stáročia kvôli svojej všestrannosti a bol prispôsobený časom, aby vyhovoval každému štýlu, ktorý prišiel a odišiel.

Pánske kožené poltopánky hladké


Výhody kožených topánok

Existuje toľko dôvodov, prečo sú kožené topánky dobré, a nie je žiadnym prekvapením, že sa stali tak populárne. Sú kožené topánky trvanlivé? Áno, nepochybne a s dobrou povesťou. Kožené topánky s patričnou ochranou sa budu tešiť aj dlhej životnosti s porovnaním s inými alternatívami topánok! Budete však musieť dávať pozor, aby ste nespôsobili chybu pri výbere typu kože. Topánky z umelej kože sú oveľa lepšie ako syntetické, nielen z hľadiska trvanlivosti, ale aj pre pohodlie, štýl a fit.

Existuje mnoho ďalších výhod pre nosenie kožených topánok; tu je niekoľko, ktoré vám ukážu, prečo sú skvelou voľbou:


  • Priedušnosť: S pokrokom v technológii sú teraz vyrábané s funkciami, ktoré umožňujú vašim nohám dýchať, ideálne pre tie príležitosti, kde ste obutý dlhú dobu.

  • Štýl: Existuje dôvod, že tento štýl obuvi upevnil svoju pozíciu ako špičkovú módnu možnosť; či už máte oblek a kravatu alebo džínsy a košeľu, nemôžete pokaziť pár mužných kožených topánok. Alebo ak máte šikovné šaty alebo džínsy, určite nájdete kožené topánky, ktoré vyhovujú vášmu štýlu.

  • Fit: Jednou z výhod, že kožená obuv má oproti iným alternatívam, je to, že povaha materiál sa nakoniec formuje do tvaru nohy. To znamená, že topánky budú pohodlnejšie, čím viac ich budete nosiť!

  • Jednoduché čistenie: Ľahko sa udržiavajú, čo znamená, že môžete udržať svoj obľúbený pár oveľa dlhšie ako veľa umelých štýlov obuvi. Môžete použiť buď špecifický výrobok na čistenie kože, alebo alkohol na tkanine na rýchle čistenie, alebo pre hlbšie čistenie, prečítajte si naše tipy nižšie.
Pánske členkové kožené topánky

Ochrana kožených topánok

Prečo topánky praskajú? Čo spôsobuje odlupovanie kožených topánok? Čo robí kožené topánky mäkké? ... nedodržanie starosti o vašu obuv! Základom ochrany vašich topánok (vrátane kožených topánok) je aby ste ich pravidelne čistili. Zabráni to vytváraniu nečistôt a iných látok, ktoré môžu časom poškodiť vaše topánky.

Tu je najefektívnejší spôsob čistenia topánok:

Na odstránenie prachu a nečistôt použite mäkkú kefu

Pomocou ruky vo vnútri topánky pritlačením na povrch naneste zvolený výber čistiaceho prostriedku a naneste čistiaci prostriedok na celú viditeľnú kožu pomocou rovnakej kefy.

Kondicionér:
Tento tip môže pomôcť opraviť popraskané kožené topánky a zabrániť ich pokrčeniu. Jedná sa o veľmi jednoduchý proces, všetko, čo musíte urobiť, je umiestniť kondicionér na handričku a trieť na všetky oblasti koženého materiálu. 

Lakovanie:
Po vyčistení topánok počkajte 30 minút a potom naneste zvolený lak jemnou handričkou, ktorá zakryje povrch topánky. To vám pomôže zabrániť odlupovaniu a praskaniu vašej topánky a predĺži jej životnosť.

Pánske kožené topánky

Roztiahnutie topánok:

Ak ste niekedy kúpili pár topánok, ktoré vyzerali perfektne, ale neboli dosť veľké a vám napadlo, "ako môžem tieto kožené topánky rýchlo roztiahnuť?", Potom ste na správnom mieste; preskúmali sme najlepšie metódy na roztiahnutie vašich topánok a zostavili sme zoznam spôsobov, ako to urobiť doma:

Sušič na vlasy:
Pre toto jednoduché riešenie, si stačí obuť najhrubšie ponožky vo vašej domácnosti, nasadiť topánku a potom hriať sušičom na vlasy oblasti nohy, ktoré sú vám tesné. To je skvelý trik na roztiahnutie šírky vašich topánok.

Zmrazte topánky vo vnútri vrecka s vodou:
Vedeli ste, že môžete rozšíriť kožené topánky s vodou? Naplňte tesniace vrecko vodou a vložte ho do obuvi. Potom vložte topánky do mrazničky a nechajte ich cez noc. Akonáhle ich ráno vyberiete a necháte roztopiť ľad, budete mať úspešne natiahnutú vašu topánku. Dávajte pozor, aby ste nepretiahli svoje topánky, najskôr ich otestujte a zmerajte, koľko vody si myslíte, že budete potrebovať.

ak vám nezaberá žiaden z uvedených tipov skúste toto video:


Ako rozžiariť topánky?

Ak vaše topánky vyzerajú trochu nudné a chýba im iskra, a vy stále neviete prísť na to ako ich vrátiť späť k ich pôvodnej kráse, ukážeme vám, čo môže vaše kožené topánky opäť rozsvietiť. 
Najlepším spôsobom, ako to urobiť, je chytiť nasledujúce položky:
kvalitná štetka na topánky, leštidlo na kožené topánky a mäkkú handričku. Najskôr musíte použiť štetku na topánky, aby ste odstránili akékoľvek nečistoty na povrchu, potom naneste malé množstvo leštiaceho prostriedku na handričku a jemne leštite topánku v malých kruhoch. Potom znovu uchopte kefu a odstráňte prebytočnú leštičku z topánky. Nakoniec si vezmite handričku a pretrite zvyšok kože. Po tomto procese by mali vaše topánky mať zrkadlový lesk!